Un fost analist Moody's acuză agenţia că a emis ratinguri "umflate"

Un fost analist al Moody's, Eric Kolchinsky, a acuzat agenţia de evaluare financiară că a emis ratinguri "umflate" şi a prezentat cazul unei comisii de anchetă din Congresul Statelor Unite, potrivit The Wall Street Journal.

18 afișări
Imaginea articolului Un fost analist Moody's acuză agenţia că a emis ratinguri "umflate"

Un fost analist Moody's acuză agenţia că a emis ratinguri "umflate" (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Kolchinsky susţine că Moody's Investor Service a emis, în luna ianuarie, un rating de calitate ridicată unor instrumente financiare complexe de credit, deşi agenţia intenţiona să retrogradeze calificativele atribuite activelor prezentate drept colateral pentru aceste titluri.

"Moody's a emis o opinie despre care ştia că este eronată", arată fostul analist într-o scrisoare transmisă în luna iulie membrilor Congresului.

Analistul detaliază, în acest document, alte situaţii în care Moody's ar fi "umflat" ratingurile unor active financiare, potrivit WSJ.

Purtătorul de cuvânt al agenţiei a refuzat să facă declaraţii cu privire la evenimentul din luna ianuarie, însă a arătat că Kolchinsky refuză să coopereze într-o investigaţie aflată în derulare cu privire la problemele pe care le-a ridicat.

Totodată, reprezentantul Moody's a menţionat că analistul este "suspendat cu plată" din funcţie.

Kolchinsky va fi audiat joi cu privire la reforma agenţiilor de rating în Comisia pentru Supraveghere şi Reformă Guvernamentală din Camera Reprezentanţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici