Un imobil cu 29 de etaje ar putea fi construit pe Bulevardul Poligrafiei

Primăria Capitalei a supus dezbaterii publice mai multe proiecte de hotărâre pentru aprobarea unor PUZ-uri necesare construirii unor imobile, cel mai înalt urmând să fie ridicat pe Bulevardul Poligrafiei din sectorul 1 şi să aibă 29 de etaje şi o înălţime maximă de 120 de metri.

190 afișări
Imaginea articolului Un imobil cu 29 de etaje ar putea fi construit pe Bulevardul Poligrafiei

Un imobil cu 29 de etaje ar putea fi construit pe Bulevardul Poligrafiei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din Bulevardul Poligrafiei numerele 49-51 din sectorul 1 al Capitalei, pe o suprafaţă de teren de 3.393 metri pătraţi ar urma să fie construit un imobil de birouri care ar putea avea 29 de etaje şi o înălţime maximă de 120 de metri. Beneficiarul acestui proiect este societatea C.D.I.A. Management.

Proiectul de hotărâre are avizul Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului (CTUAT) şi este în dezbatere publică pe site-ul municipalităţii până în 23 februarie.

Un alt proiect de hotărâre privind aprobarea unui PUZ în Bulevardul Timişoara numărul 14 din sectorul 6, pe o suprafaţă de teren de 27.314 de metri pătraţi ar urma să fie construit un ansamblu de locuinţe şi birouri, cu imobile care vor avea între cinci şi 24 de etaje şi o înălţime maximă de 90 de metri. Beneficiarul acestui proiect este societatea Voronet Development.

Cel de-al treilea proiect supus dezbaterii publice priveşte aprobarea unui PUZ în strada Sergent Nuţu Ion nr. 8-12, din sectorul 5, pentru construirea unui ansamblu de locuinţe colective care vor putea avea până la 14 etaje şi o înălţime maximă de 60 de metri.

Totodată, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre este prevăzut că "se acceptă posibilitatea edificării a două accente cu regim de înălţime P+20". Beneficiarul proiectului este societatea Universalcoop.

Un alt proiect de hotărâre vizează aprobarea unui PUZ în Şoseaua Olteniţei numărul 208, din sectorul 4, pentru construirea, pe o suprafaţă de teren de 5.152 de metri pătraţi, a unui ansamblu de imobile cu funcţiuni mixte, care vor avea între 15 şi 21 de etaje şi o înălţime maximă de 90 de metri. Beneficiarul acestui proiect este societatea Smart Development.

Consilierii municipali au aprobat, la sfârşitul lunii ianuarie, 20 de proiecte de PUZ-uri, între care se află şi cel privind construirea unui bloc de locuinţe cu 24 de etaje, în zona Lujerului din cartierul Militari, în sectorul 6 al Capitalei, care va avea o înălţime de maxim 116 metri.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, în strada Lujerului, numărul 42, pe o suprafaţă de teren de aproximativ 43.000 de metri pătraţi ar urma să fie construit un imobil cu 24 de etaje, care va avea o înălţime maximă de 116 metri. Beneficiarul acestui proiect este SC IUE Leader Imobiliare, imobilul urmând să aibă funcţiunea de locuinţe cu spaţii comerciale la parter sau hotel.

În sectorul 5 al Capitalei, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu numărul 22, consilierii municipali au aprobat un PUZ pentru un imobil cu funcţiunea de locuinţe, birouri, servicii şi comerţ, cu o înălţime de 45 de metri şi 14 etaje, ai cărui beneficiari sunt Primăria Municipiului Bucureşti şi două persoane fizice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici