Un indice pe acţiuni la nivel global a pierdut peste 4.000 miliarde de dolari în două săptămâni

Indicele MSCI All-Country, care include acţiuni din majoritatea ţărilor, a pierdut peste 4.000 miliarde de dolari în august, sumă aproape egală cu economiile Italiei, Spaniei, Portugaliei, Irlandei şi Greciei la un loc, şi a ajuns la aproape 25.000 de dolari.

197 afișări
Imaginea articolului Un indice pe acţiuni la nivel global a pierdut peste 4.000 miliarde de dolari în două săptămâni

Dolari (Shutterstock)

Prăbuşirea a fost cauzată de temerile privind extinderea crizei din zona euro la Italia şi Spania, impactul asupra sistemului bancar european şi posibilitatea revenirii în recesiune a economiei mondiale.

Pierderile de 4.000 de miliarde de dolari reprezintă aproximativ a şaptea parte din capitalizarea MSCI All-Country World Index

Valul de vânzări din această săptămână a redus cu 1.600 de miliarde de dolari capitalizarea indicelui, după declinul de 2.500 miliarde de dolari de săptămâna trecută.

Indicele S&P 500 de pe bursa din Statele Unite a scăzut cu 710 miliarde de dolari în această săptămână, după un declin de 850 de miliarde de dolari în săptămâna anterioară, iar acţiunile europene incluse în MSCI Europe au coborât cu 500 de miliarde de dolari săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici