Un influent vicepreşedinte al IBM se retrage din funcţie după 36 de ani în companie

Vicepreşedintele IBM Mike Daniels, şeful diviziei de servicii, cea mai mare a grupului, se retrage din activitate după 36 de ani petrecuţi în companie.

130 afișări
Imaginea articolului Un influent vicepreşedinte al IBM se retrage din funcţie după 36 de ani în companie

Un influent vicepreşedinte al IBM se retrage din funcţie după 36 de ani în companie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Daniels, în vârstă de 58 de ani, va renunţa la funcţie la 31 martie, atribuţiile sale urmând să fie preluate de Erich Clementi, vicepreşedinte pentru servicii tehnologice la nivel internaţional, şi Bridget van Kralingen, vicepreşedinte pentru business services la nivel global, transmite Bloomberg.

Divizia condusă de Daniels asigură circa 60% din veniturile IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial. El era văzut şi ca un posibil candidat la postul de director executiv, înainte ca Ginni Rometty să preia această funcţie în urmă cu un an.

Daniels s-a făcut remarcat prim măsurile de reducere a costurilor, care au dus la creşterea marjei de profit a IBM în ultimii ani.

El a concediat mii de angajaţi şi a transferat unele operaţiuni în regiuni cu costuri mai mici ale forţei de muncă, precum India.

IBM are un plan pe cinci ani prin care vrea să ajungă la un profit de 20 de dolari pe acţiune până în 2015, faţă de 13,33 dolari pe acţiune în 2011. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici