Un iPhone din prima generaţie va fi scos la licitaţie şi ar putea ajunge la 50.000 de dolari

Un iPhone de primă generaţie din 2007, aflat în cutia sigilată, va fi scos la licitaţie - cu o valoare estimată de 50.000 de dolari, scrie CNN.

1621 afișări
Imaginea articolului Un iPhone din prima generaţie va fi scos la licitaţie şi ar putea ajunge la 50.000 de dolari

Un iPhone din prima generaţie va fi scos la licitaţie şi ar putea ajunge la 50.000 de dolari

Aflat iniţial la vânzare la preţul de 599 de dolari, primul iPhone oferea un ecran de 3,5 inchi cu o cameră foto de 2 megapixeli, plus opţiuni de stocare de 4 GB şi 8 GB, capacităţi de internet şi iTunes. Nu avea un magazin de aplicaţii, funcţiona pe o reţea 2G şi era exclusiv pentru reţeaua AT&T.

Artistul de tatuaje cosmetice Karen Green a primit în dar versiunea de 8 GB şi nu a rupt niciodată sigiliul. Un evaluator a apreciat în 2019 că telefonul costă 5.000 de dolari.

De atunci, un alt iPhone de primă generaţie, nedeschis, ca cel al lui Green a fost scos la licitaţie pentru peste 39.000 de dolari, în cadrul unei listări de către LCG Auctions care s-a încheiat în octombrie. LCG Auctions listează şi telefonul lui Green, licitaţia deschizându-se la 2.500 de dolari.

iPhone a schimbat modul în care miliarde de oameni din întreaga lume comunică, fac plăţi, lucrează, fac fotografii şi chiar şi modul în care se trezesc dimineaţa. A afectat zeci de industrii (camere video, playere MP3, telefoanele cu clapetă) şi a generat multe altele.

În 2007, în cadrul expoziţiei anuale Macworld a Apple, Steve Jobs, pe atunci şeful Apple, şi-a început prezentarea cu: "Astăzi vom face istorie împreună". Jobs a numit noul smartphone un "telefon mobil revoluţionar", care va include un iPod, un telefon şi ceea ce el a numit un "comunicator pe internet".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici