Un loc de parcare într-un proiect imobiliar nou ajunge până la 20.000 euro

Preţul unui loc de parcare într-un proiect imobiliar nou din Bucureşti ajunge până la 20.000 de euro, ceea ce reprezintă 15% din valoarea de vânzare a unei locuinţe în ansamblul respectiv, potrivit companiei de servicii imobiliare Eurometropola.

2 afișări
Imaginea articolului Un loc de parcare într-un proiect imobiliar nou ajunge până la 20.000 euro

Un loc de parcare într-un proiect imobiliar nou ajunge până la 20.000 euro

Cele mai scumpe locuri de parcare sunt vândute în ansamblurile rezidenţiale din zonele de nord şi centru ale Capitalei, unde un metru pătrat de teren costă între 2.500 de euro şi 7.000 de euro. În aceste zone, un loc de parcare individual este estimat la 20.000 euro, iar un loc de parcare dublu, la 30.000 euro, se arată într-un comunicat al Eurometropola.

"În aceste zone, unde preţurile apartamentelor noi variază între 130.000 euro şi 280.000 de euro pentru două camere, respectiv 180.000 de euro şi 400.000 de euro pentru trei camere, cumpărătorul este nevoit să achite în plus între 5% şi 15% din valoarea locuinţei", a declarat, în comunicat, Emil Constantin, reprezentant al companiei imobiliare.

Procentele variază în funcţie de zonă şi de preţurile apartamentelor.

Astfel, în estul Capitalei, în zona Doamna Ghica, unde preţul unui metru pătrat de teren are valori cuprinse între 1.500 de euro şi 2.500 euro, un loc de parcare poate fi cumpărat cu circa 17.000 de euro, ceea ce reprezintă 7-19% din preţul de vânzare al unei locuinţe. În această zonă, o garsonieră costă peste 88.000 de euro, în timp ce un apartament cu patru camere este vândut cu peste 253.000 de euro.

În Chitila, în zona de nord vest a Bucureştiului, un metru pătrat de teren costă între 1.000 de euro şi 1.500 de euro, iar un loc de parcare poate fi achiziţionat cu 15.000 de euro, respectiv 8-10% din preţul de vânzare al apartamentelor, cuprins între 145.000 de euro şi 191.000 de euro.

"În ciuda preţurilor foarte mari, mulţi cumpărători achiziţionează odată cu locuinţa şi locul de parcare aferent, fiind atraşi de avantaje precum garantarea siguranţei autoturismului prin sisteme de monitorizare permanentă a spaţiului sau dispozitivele de alarmă şi incendiu", a adăugat consultantul Eurometropola.

Analiştii firmei de servicii imobiliare apreciază că valoarea unui loc de parcare este direct proporţională cu preţul unui metru pătrat de teren în zona respectivă, astfel încât valoarea tranzacţiilor pentru locurile de parcare creşte odată cu cea a terenurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici