Un nou director la conducerea Ford după ce compania a pierdut miliarde de dolari

Constructorul auto american Ford a realizat vineri câteva permutări în conducere după o performanţă financiară slabă în trimestrul patru din 2019 şi o lansare nereuşită a noului său model de SUV, Ford Explorer, transmite Associated Press.

2541 afișări
Imaginea articolului Un nou director la conducerea Ford după ce compania a pierdut miliarde de dolari

Un nou director la conducerea Ford după ce compania a pierdut miliarde de dolari

Compania din Michigan a anunţat că preşedintele Joe Hinrichs, în companie de 19 ani, se va retrage din funcţie începând cu 1 martie. Jim Farley, preşedintele departamentului de strategie şi afaceri noi va deveni director general responsabil cu pieţele globale şi operaţiunile auto. În plus, şeful de dezvoltare a produselor, Hau Thai-Tang, va avea un rol mai extins în companie pentru produse, servicii şi experienţa oferită clienţilor.

Deciziile vin după ce Ford a raportat un profit în scădere cu 3,6 miliarde de dolari pentru anul 2019, aproape jumătate (1,7 miliarde de dolari) fiind pierdere înregistrată în ultimele trei luni din anul trecut.

În ziua când s-au anunţat rezultatele, marţi, CEO-ul Ford Jim Hackett a declarat că firma nu a reuşit să atingă aşteptările pentru 2019 şi a dat în mare parte vina pe lansarea problematică a noului SUV Ford Explorer la fabrica sa din Chicago.

Noile modele Explorer au ieşit de pe linia de asamblare cu multiple probleme şi au trebuit să fie transportate la o fabrică din zona oraşului Detroit pentru reparaţii, ceea ce a dus la întârzierea livrărilor către clienţi şi costuri adiţionale pentru companie.

Acţiunile companiei au scăzut cu 1,7%, vineri, la Wall Street, după anunţurile companiei privind schimbările din conducere.

Schimbările apar în condiţiile în care Ford continuă un efort de restructurare prin care vrea să taie costuri de 11 miliarde de dolari, demers început sub conducerea directorului general Jim Hackett, care se află sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a livra rezultate după ce l-a înlocuit pe Mark Fields, directorul general demis în mai 2017.

Într-o conferinţă cu investitori şi analişti, Hackett a spus că el şi Jim Farley se completează bine şi că intenţionează să rămână în companie pentru a o transforma. Unii analişti au pus sub semnul întrebării viitorul lui Hackett la Ford încă din 2018, iar Farley ar fi cel mai probabil succesor în cazul în care şi actualul şef de la Ford este înlăturat.

Analiştii s-au arătat de asemenea dezamăgiţi de estimările companiei pentru 2020, care a spus marţi că va marca un profit brut de circa 5,6-6,6 miliarde de dolari în acest an, ceea ce ar fi aproximativ în linie cu profitul brut de 6,4 miliarde de dolari din 2019.

Jim Hackett a negat vineri că înlocuirea lui Joe Hinrichs a avut vreo legătură cu problemele de lansare a noului Explorer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici