Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat la ferma nr.1 din Igriş

Un nou focar de pestă a fost confirmat la ferma nr. 1 din Igriş, judeţul Timiş, aparţinând companiei americane Smithfield, aici urmând să fie ucişi 18.000 de porci, în timp ce în celelate ferme Smithfield unde au fost confirmate focare, vaccinarea antipestă se apropie de final.

4 afișări
Imaginea articolului Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat la ferma nr.1 din Igriş

Un nou focar de pestă porcină a fost confirmat la ferma nr.1 din Igriş

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Arad, dr. Viorel Agud, a declarat, joi, că un nou focar de pestă a fost confirmat, miercuri, la ferma nr. 1 din Igriş, judeţul Timiş, aparţinând companiei americane Smithfield.

Conform sursei citate, testele s-au realizat la laboratorul DSVSA Arad, care este unul de referinţă în zonă şi are tehnologia realizării testelor de acest fel.

"Analizele au confirmat existenţa noului focar, la ferma Igriş nr. 1, după ce acum două săptămâni am descoperit pesta la ferma Igriş nr. 2. Vor fi ucişi 18.000 de porci, urmând să se aplice şi celelalte măsuri de protecţie luate în celelalte ferme", a spus Agud.

Porcii vor fi sacrificaţi după data de 29-30 august, când va fi finalizată incinerarea porcilor de la cealaltă fermă din localitate a companiei americane, unde a fost confirmat de asemenea un focar.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş, a apreciat că numărul de animale de la ferma Igriş1 este de circa 15.000, în timp ce şeful direcţiei sanitar-veterinare Arad, Viorel Agud, a estimat că numărul acestora este de 18.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici