Un preot i-a cerut lui Ponta să-l facă director la Hidroelectrica pentru a avea o pensie mare. Ponta: "Remus Borza va pleca"

Un preot din Gorj i-a cerut, luni, premierului Victor Ponta să îl ajute să devină director la Hidroelectrica, pe motiv că urmează să se pensioneze, iar salariul pe care îl are în prezent este prea mic pentru a avea o pensie decentă, Ponta chemându-l pe prefect şi spunându-i să preia acest caz.

618 afișări
Imaginea articolului Un preot i-a cerut lui Ponta să-l facă director la Hidroelectrica pentru a avea o pensie mare. Ponta: "Remus Borza va pleca"

Remus Borza (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Preotul Grigore Cojocaru din comuna Runcu l-a abordat pe Ponta imediat după discursul acestuia de la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu, prilejuit de deschiderea noului an şcolar.

Preotul i-a cerut premierului să îl ajute să obţină un post de director la Hidroserv, pe motiv că urmează să se pensioneze, iar salariul pe care îl are în prezent este prea mic.

"Vă rog ajutaţi-mă cu un post de director la Hidroserv, că mai am trei ani până la pensie. Să am şi eu o pensie, că am un salariu mic. La cine să merg?", l-a întrebat preotul pe premier, Ponta chemându-l pe prefectul judeţului Gorj, Ion Claudiu Teodorescu, pentru a prelua acest caz.

Ponta l-a asigurat pe preot că prefectul va încerca să îl ajute în rezolvarea problemei sale, după care şi-a continuat programul.

Premierul Victor Ponta a spus că Remus Borza, preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei, "va pleca".

Iniţial, Ponta a crezut că preotul are o problemă cu Remus Borza, preşedinte al Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica, spunându-i acestuia: "O să plece domnul Borza".

Premierul nu a făcut alte precizări legate de Remus Borza şi Hidroelectrica.

Preotul Grigore Cojocaru nu a dorit, ulterior, să facă niciun comentariu privind solicitarea adresată premierului Victor Ponta.

Societatea Hidroserv se află în subordinea Hidroelectrica, asigurând lucrările de mentenanţă în cadrul companiei.

Producătorul de electricitate Hidroelectrica, controlat de stat prin Ministerul Economiei, are un nou Directorat, care va fi condus în continuare de Mihai Stănculescu, iar Consiliul de Supraveghere a fost reconfirmat şi completat. Astfel, Remus Borza a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere.

Borza deţine firma Euro Insol, adminstratorul judiciar al Hidroelectrica în perioada insolvenţei, respectiv iunie 2012-iunie 2013.

Remus Borza este urmărit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în perioada în care firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică.

Borza spunea că începerea urmăririi penale împotriva sa pentru conflict de interese este o gravă eroare judiciară, pentru că activitatea sa de practician în insolvenţă sau avocat nu poate fi asimilată unei funcţii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici