Un produs industrial românesc, la mare căutare pentru autostrăzi. Mii de tone la tronsonul Sebeş – Turda

  • Oţelul produs la combinatul siderurgic din Galaţi este folosit pe un segment al viitoarei autostrăzi A10 Sebeş – Turda. -Produsul livrat de LIBERTY Galaţi este utilizat la podurile peste râul Mureş. -Podurile fac parte din Lotul 2 al autostrăzii care măsoară 70 de kilometri .
6842 afișări
Imaginea articolului Un produs industrial românesc, la mare căutare pentru autostrăzi. Mii de tone la tronsonul Sebeş – Turda

Oţelul produs la combinatul siderurgic din Galaţi este folosit pe autostrada Sebeş – Turda

Oţelul produs de LIBERTY Galaţi este folosit la construirea podurilor peste râul Mureş ale unui segment din Autostrada A10 Sebeş - Turda. Pentru acest proiect, combinatul gălăţean a produs şi a livrat 3.500 de tone de tablă groasă testată ultrasonic, cu grosimi între 6 şi 80 milimetri, în nu mai puţin de 320 de formate.
„Suntem mândri că tabla groasă produsă la noi este folosită în proiecte majore de infrastructură, cum este acesta. Căutăm în permanenţă cele mai bune soluţii tehnice, logistice şi comerciale adaptate clienţilor noştri”, a declarat Bogdan Grecu, directorul General al LIBERTY Galaţi.
În prezent, pe şantierul autostrăzii se lucrează la ridicarea celor 12 grinzi metalice ale podurilor care vor traversa râul Mureş la Rădeşti şi la Sâncrai. Grinzile metalice au circa 115 tone fiecare şi sunt ridicate cu o macara de mare capacitate. Pentru montarea acestora se foloseşte o tehnologie specială care implică mai puţine cofraje, au precizat reprezentanţii LIBERTY.
Podurile fac parte din Lotul 2 al autostrăzii A10, care va conecta autostrăzile A1 şi A3. Autostrada A10 este un proiect în valoare de circa 420 de milioane de euro, finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene şi 15% de la bugetul de stat.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici