Unde sunt cele mai „plângăcioase“ firme. Turismul, pe locul întâi

Patronii din turism par să fie cei mai loviţi de situaţia grea din economie, urmaţi de cei din construcţii şi din industrie, indiferent că este vorba de fiscalitate, corupţia funcţionarilor sau accesul greu la credite.

34 afișări
Imaginea articolului Unde sunt cele mai „plângăcioase“ firme. Turismul, pe locul întâi

Unde sunt cele mai „plângăcioase“ firme. Turismul, pe locul întâi (Imagine: Publimedia)

Se vede după numărul firmelor din aceste domenii care se plâng de problemele care le afectează afacerile, reiese dintr-un studiu prezentat în Carta Albă a IMM din România, ediţia 2010. Astfel, întreprinzătorii din turism sunt foarte vocali când vine vorba de fiscalitatea ridicată, pentru că peste 63% dintre participanţii la chestionar au avut probleme din cauza nivelului mare al taxelor şi impozitelor, alături de inflaţie (50,6%) şi de accesul dificil la credite (40,2%). Ei vorbesc şi de corupţia angajaţilor la stat, fapt reclamat de 41,5% dintre firme, ca şi de controalele excesive ale auto­rităţilor (33,7%). Nu în ultimul rând, costurile cu forţa de muncă (28,5%) şi găsirea cu dificultate de personal calificat (23,3%) încheie lista problemelor.

Citeşte mai multe despre firmele care se plâng de problemele care le afectează afacerile pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici