Unele companii din Israel care au investit în Europa de Est riscă falimentul

Unele companii israeliene care au investit în ţări din Europa de Est riscă falimentul odată cu agravarea crizei economice din regiune, a declarat preşedintele autorităţii de reglementare a pieţei financiare din Israel, Zohar Goshen, citat de Bloomberg.

32 afișări

"Companiile care au investit în Europa de Est sunt într-o situaţie foarte grea. Estimăm că o parte a acestora vor da faliment. Este inevitabil, având în vedere criza care afectează întreaga lume", a spus Goshen.

Necesarul companiilor israeliene de refinanţare pentru plata instrumentelor financiare scadente în 2009 se ridică la 13 miliarde de şekeli (3,25 miliarde de dolai), respectiv dublu în anul următor, a adăugat el.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a încheiat acorduri de finanţare cu mai multe state din Eropa de Est, incluzând Letonia, Ungaria, România sau Ucraina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici