Ungaria a ieşit din recesiune în primul trimestru, cu o creştere economică de 0,9%

Ungaria a ieşit din recesiune în primele trei luni ale acestui an, cu o creştere economică de 0,9%, comparativ cu perioada octombrie-decembrie, după cinci trimestre consecutive cu scădere a Produsului Intern Brut (PIB), potrivit datelor statistice oficiale definitive, preluate de AFP.

25 afișări
Imaginea articolului Ungaria a ieşit din recesiune în primul trimestru, cu o creştere economică de 0,9%

Ungaria a ieşit din recesiune în primul trimestru, cu o creştere economică de 0,9% (Imagine: Mediafax Foto)

Economia ungară a provocat îngrijorări în ultimele zile în rândul investitorilor, după declaraţiile alarmiste ale mai multor lideri politici, care au comparat problemele financiare ale Ungariei cu cele ale Greciei. În acest context, creşterea PIB reprezintă o surpriză, notează AFP. Analiştii mizau pe o scădere economică de 0,1-0,3% şi nu anticipau o îmbunătăţire a situaţiei decât începând cu al doilea sau al treilea trimestru.

Economia a avansat, în ritm anualizat, cu 0,2% în primul trimestru, potrivit biroului central de statistică.

Banca centrală a revizuit în urcare, la sfârşitul lunii mai, estimarea de creştere economică pentru 2010, la 0,9%, însă a modificat în scădere prognoza pentru 2011, indicând un avans de 3%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici