Ungurii care au adoptat animale le returnează, pentru că nu mai pot avea grijă de ele

Oamenii care au adoptat animale în Ungaria le returnează, spunând că nu mai pot avea grijă de ele din cauza creşterii costurilor de trai şi a preţurilor la energie.

1023 afișări
Imaginea articolului Ungurii care au adoptat animale le returnează, pentru că nu mai pot avea grijă de ele

Ungaria. Oamenii care au adoptat animale le returnează, pentru că nu mai pot avea grijă de ele

Chelsy, un câine cu ochi blânzi şi cu o boală imunitară, a fost returnat la un adăpost de animale din Ungaria la doi ani după ce a fost adoptat, deoarece stăpânii săi nu-şi mai pot permite facturile la veterinar sau hrana lui, fiind nevoiţi să-şi vândă propria casă pentru a supravieţui, scrie Reuters.

Chelsy, în vârstă de 4 ani, nu este singurul căţel returnat. Oamenii se prezintă zilnic la uşa adăpostului Noah's Ark, spunând că nu mai pot avea grijă de animalele lor de companie din cauza creşterii costurilor de trai şi a preţurilor la energie, iar unii se mută în străinătate pentru a munci.

"Lista noastră de animale returnate este extrem de lungă", a declarat Kinga Schneider, purtător de cuvânt al adăpostului, cel mai mare adăpost de animale din Ungaria, care are în grijă peste 1.200 de animale, de la câini la pisici şi păsări de curte.

Adăpostul însuşi se luptă pentru a plăti preţurile crescute la energie şi hrană, în timp ce donaţiile - singura sursă de venit - au scăzut.

"Acum trăim de pe o zi pe alta şi trebuie să ne gândim foarte mult dacă putem găzdui un animal, dacă putem finanţa vindecarea unui animal", spune Schneider.

Situaţia este similară în toate adăposturile de animale din Ungaria, potrivit Alianţei Maghiare pentru Protecţia Animalelor.

Una dintre principalele probleme este reprezentată de preţurile la furaje, care au crescut cu 20%-30%, a declarat Zoltan Czibula, directorul general al AlphaZoo, unul dintre cele mai importante lanţuri de petshop-uri din Ungaria.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici