Unirea Shopping Center se luptă în justiţie cu Carmen Adamescu pentru spolierea patrimoniului

Societatea Unirea Shopping Center va lua în continuare toate măsurile legale pentru a se proteja împotriva încercărilor de spoliere continuă a patrimoniului de catre Carmen Adamescu (Palade) şi familia ei, arată un comunicat al companiei remis Bursei de Valori.

953 afişări
Imaginea articolului Unirea Shopping Center se luptă în justiţie cu Carmen Adamescu pentru spolierea patrimoniului

Sursa foto: Evz

Carmen Adamescu a externalizat, reclamă societatea, funcţia de director general al Unirea către firma Pall D'or, care aparţine unor rude de gradul I ale acesteia, direct sau prin intermediul firmei Tycoon Finance Corporation, în schimbul unei plăţi lunare de 34.430 euro, mărită ulterior la 50.000 euro. „Amintim că, în tot acest timp, Carmen Adamescu (Palade) era deja preşedinte al Consiliului de Administraţie cu o remuneraţie lunară de 10.000 Euro”, arată comunicatul.

Unirea Shopping Center a fost notificată în 3 octombrie de către Pall D'or, prin intermediul firmei de avocatură Dănescu şi Asociaţii, în vederea achitării sumei de 6.000.000 euro+TVA, echivalentul a 27.600.000 lei+TVA, la cursul BNR din data emiterii, în temeiul contractului de externalizare funcţiei de director general.

„Potrivit prevederilor art.19.8, art.22.1 şi art.22.5 din Actul constitutiv, Directorul General al Unirea Shopping Center S.A. nu poate fi altă persoană decât persoană fizică desemnată de Adunarea Generală a Acţionarilor în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie. Totodată, precizăm că potrivit dispoziţiilor art.143 din Legea 31/1990 şi a prevederilor art.20.1 lit.e) din Actul Constitutiv, competenţa numirii Directorilor societăţii Unirea Shopping Center S.A. revine exclusiv Consiliului de Administraţie al societăţii, nicidecum unor terţe persoane, în speţă societăţii PALL D'OR CONS.A”, arată comuncatul.

Unirea Shopping Center consideră că activitatea de conducere executivă a societăţii a fost externalizată în mod nejustificat către societatea Pall D'or, iar Carmen Adamescu a introdus „clauze neruşinate”, de genul obligării Unirea Shopping Center la achitarea unei sume compensatorii imense, respectiv 6.000.000 de euro şi că a ascuns acţionarilor existenţa contractului de externalizare a conducerii societăţii.

Cu toate că în primă instanţă, societatea Pall D'or a pierdut, aceasta a facut apel, iar termenul de judecată a fost fixat pentru data de 10 octombrie 2018, mai arată comunicatul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici