Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va fi reponită marţi

Specialiştii Nuclearelectrica lucrează la repararea conductei de apă fisurate, de la Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă, şi estimează că reactorul va fi repornit marţi, a comunicat compania.

128 afișări
Imaginea articolului Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă  va fi reponită marţi

Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă va fi reponită marţi (Imagine: Mediafax Foto)

"În urma inspecţiei efectuate după oprirea Unităţii 1, s-a constatat existenţa unui por pe ţeava de impuls din sistemul de instrumentaţie a circuitului primar. Lucrările de remediere sunt în desfăşurare, precum şi verificările de rutină conform procedurilor centralei pentru astfel de situaţii. Se estimează că repornirea Unităţii 1 se va face în data de 2 iunie", se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica.

Compania a oprit, sâmbătă, Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă, după ce a constatat apariţia unui fisuri la o conductă de apă. Conducerea Nuclearelectrica a anunţat iniţial că reactorul va fi oprit pentru o perioadă de la două la şapte zile.

Întrucât Unitatea 2 a centralei este în revizie programată, centrala nu mai produce, în prezent, niciun megawatt de energie.

Nuclearelectrica a anunţat că va cumpăra energie de pe bursa OPCOM, pentru a-şi putea onora contractele.

Dispecerul Energetic Naţional, din subordinea Transelectrica, a decis punerea în funcţiune a unui grup energetic la Complexul Energetic Turceni, după oprirea Unităţii 1 a centralei nucleare.

Cele două reactoare de la Cernavodă, singurele grupuri funcţionale ale centralei, asigură circa 17% din consumul naţional de electricitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici