Unitatea 2 de la Cernavodă a fost repornită şi a atins vineri puterea nominală

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă, oprită recent în timpul efectuării unui test, a fost reconectată, joi, la sistemul energetic naţional, şi a atins, vineri de dimineaţă, puterea nominală, a anunţat Nuclearelectrica.

3 afișări
Imaginea articolului Unitatea 2 de la Cernavodă a fost repornită şi a atins vineri puterea nominală

Unitatea 2 de la Cernavodă a fost repornită şi a atins vineri puterea nominală

"Operaţiunile de repornire s-au desfăşurat în condiţii normale, conform procedurilor centralei", se arată într-un comunicat al companiei, transmis agenţiei MEDIAFAX.

Reprezentanţii Nuclearelectrica arată că pe durata opririi nu au avut loc emisii sau deversări periculoase pentru public, personalul centralei şi mediul înconjurător.

Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită în noaptea de marţi spre miercuri, în timpul efectuării unui test.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici