Unul dintre furnizorii Apple rămâne închis din cauza coronavirusului. Cum este afectat Apple

Foxconn, companie tehnologică din Taiwan, unul dintre furnizorii principali ai Apple, a suspendat aproape complet producţia şi livările de smartphone-uri către companiile care sunt clienţii grupului taiwanez, până cel puţin pe 10 februarie, pe fondul epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

456 afișări
Imaginea articolului Unul dintre furnizorii Apple rămâne închis din cauza coronavirusului. Cum este afectat Apple

Unul dintre furnizorii Apple rămâne închis din cauza coronavirusului. Cum este afectat Apple

O oprire pe termen lung a producţiei şi livrărilor Foxconn ar putea afecta semnificativ clienţii săi, printre care şi gigantul Apple.

Foxconn, care produce telefoane iPhone pentru Apple, a decis să oprească "aproape în totalitate" producţia sa din China, după ce autorităţile au informat companiile că trebuie să îşi menţină închise fabricile cel puţin până la data de 10 februarie.

O sursa apropiată situaţiei a declarat că, până acum, coronavirusul a avut un "impact limitat" asupra companiei Foxconn, întrucât activitatea fabricilor sale din ţări precum Vietnam, India şi Mexic acoperă inactivitatea cauzată de închiderea uzinelor din China.

Săptămâna trecută, CEO-ul Apple, Tim Cook, a spus investitorilor că prognozele veniturilor companiei pentru trimestrul următor reflectau o întârziere în redeschiderea instalaţiilor de producţie.

Apple şi-a închis magazinele şi birourile din China până în 9 februarie.

Se spune că jumătate din producţia iPhone-urile, la nivel mondial, este realizată de Foxconn în Zhengzhou, China, unde până la 350.000 de oameni lucrează cot la cot pentru a asambla cel mai profitabil produs Apple.

Aproape toate telefoanele iPhone din lume sunt fabricate în China, cele mai multe de Foxconn, iar unele de Pegatron.

Cel puţin 425 de persoane au murit ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus în China, iar numărul persoanelor infectate a ajuns la 20.438, conform bilanţului publicat marţi dimineaţă de autorităţile medicale de la Beijing.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 64 de noi decese din cauza coronavirusului, toate în provincia Hubei, unde virusul a fost depistat prima oară, a transmis Comisia Naţională de Sănătate de la Beijing.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici