UPDATE: Raiffeisen Bank România ar putea acorda pentru 2010 dividende similare cu cele din 2009

(adaugă informaţii privind profitul Raiffeisen)

12 afișări

Raiffeisen Bank România ar putea acorda pentru anul trecut dividende în sumă aproximativ egală cu cea din 2009, de 143,55 milioane lei, astfel încât cea mai mare parte a câştigului din 2010 va fi capitalizat, a declarat preşedintele şi directorul general al băncii, Steven van Groningen.

"Mă aştept ca acţíonarii să ceară un dividend asemănător cu ce a fost anul trecut, iar asta înseamnă că cea mai mare parte a profitului din 2010 va fi capitalizat", a spus, într-o conferinţă de presă, şeful Raiffeisen Bank România, menţionând că decizia va aparţine acţionarilor.

Profitul net al Raiffeisen Bank România calculat potrivit standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS) a crescut anul trecut cu 12%, la 83 milioane euro (349 milioane de lei), în principal datorită reducerii la jumătate a cheltuielilor cu provizioanele.

Bogdan Popa, directorul pentru control financiar şi contabilitate al Raiffeisen Bank România, a precizat că Raiffeisen a obţinut un profit net de 64 milioane de euro ( circa 270 milioane de lei), potrivit standardelor locale de contabilitate, RAS.

În 2009, acţionarii băncii au repartizat din profitul contabil de 288,51 milioane lei (calculat potrivit RAS) o sumă de 16,37 milioane lei pentru rezerve şi 143,55 milioane lei pentru dividende, restul de 128,58 milioane lei fiind reportat.

Raiffeisen Bank România este controlată de grupul austriac Raiffeisen Bank International (RBI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici