Uzina Dacia şi-a suspendat din nou activitatea (Video)

Uzina de automobile Dacia şi-a suspendat din nou producţia, începând de luni, angajaţii fiind trimişi în şomaj tehnic pentru două săptămâni, ca urmare a scăderii continue a pieţelor auto, în special a celei din România.

33 afișări
Imaginea articolului Uzina Dacia şi-a suspendat din nou activitatea (Video)

Uzina Dacia şi-a suspendat din nou activitatea (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit lui Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia, producţia urmează să fie reluată începând cu data de 9 februarie, iar muncitorii care vor rămâne acasă, în şomaj tehnic, vor fi plătiţi cu 85% din salariul individual brut, aşa cum prevede contractul colectiv de muncă pe 2008.

"Piaţa de vehicule noi din România este asfixiată de comerţul cu vehicule de mâna a doua provenite din import. În decembrie 2008, înmatriculările de vehicule vechi importate au atins nivelul de 54.712 de unităţi, în creştere cu 471% faţă de luna decembrie 2007, iar la nivelul anului 2008 au fost înmatriculate 300.891 de maşini de ocazie din import. Practic, începând cu noiembrie 2008, pentru fiecare vehicul nou comercializat în România au fost înmatriculate trei vehicule de ocazie", susţine liderul sindical.

Producţia Dacia a mai fost oprită în total timp de aproximativ o lună, în mai multe zile din octombrie, noiembrie, decembrie 2008 şi ianuarie 2009.

De asemenea, Dacia ia în calcul o nouă oprire a producţiei, în lunile februarie-martie, dacă cererea se va menţine la niveluri scăzute.

"Dacă piaţa rămâne în continuare blocată şi dacă cererea se va menţine la niveluri scăzute vom întrerupe din nou activitatea. Deciziile se iau de la o săptămână la săptămână în funcţie de câte comenzi strângem", declara, în 14 ianuarie, directorul general al companiei, Francois Fourmont.

Totodată, administraţia uzinei anunţa că 300 de contracte pe perioadă determinată care expiră la sfârşitul lunii ianuarie nu vor mai fi reînnoite.

Citeşte şi:

Dacia ia în calcul o nouă oprire a producţiei

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici