Va încheia România un nou acord cu FMI? Ce spune ministrul Finanţelor

  • România are o rezervă financiară cu care poarte face faţă încă 4-5 luni, susţine ministrul Finanţelor
  • Prin urmare, nu se pune problema unui acord cu FMI, a declarat acesta
758 afișări
Imaginea articolului Va încheia România un nou acord cu FMI? Ce spune ministrul Finanţelor

Va încheia România un nou acord cu FMI? Ce spune ministrul Finanţelor

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni seara, că nu se pune problema unui acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), precizând că România are o rezervă financiară pentru a face faţă următoarelor 4 – 5 luni.
 
Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarqat, luni seara, la Digi24, că obiectivul este de a îngheţa economia pentru ca apoi să o repornească, pentru a nu distruge capacitatea de producţie.
 
„Obiectivul nostru de a îngheţa economia la un moment şi apoi de a o reporni să fie atins (ne dorim – n.r.). Prin aceste măsuri asta facem: să nu distrugem capacitatea de producţie a economiei ca după ce putem să relaxăm condiţiile pe care le impune decretul, să putem să revenim, dar numai după ce ne asigurăm că sănătatea românilor nu e în pericol”, a spus Cîţu.
 
Acesta a dat asigurări că nu vor exista probleme cu la plata la timp a salariilor, a pensiilor, a şomajului tehnic şi a altor facturi pe care le are Ministerul Finanţelor.
 
Întrebat dacă există varianta unui acord cu FMI, ministrul Florin Cîţu a răspuns negativ.
 
„În acest moment nu, nu discutăm despre aşa ceva. Avem un buffer de care nu ne-am atins, de aceea continuăm să ne finanţăm din piaţă. Şi astăzi (luni – n.r.) ne-am finanţat din piaţă şi când găsim soluţii bune ne finanţăm pentru a face aceste plăţi. Păstrăm buffer-ul pentru momente dificile. Acordurile cu instituţiile internaţionale sunt pe ultimul loc (...) Ne ajunge pentru 4-5 luni, cam aşa chiar mai mult, dar nu pot da cifrele exacte. Un acord cu instituţiile financiare externe este ultimul luat în calcul”, a răspuns Cîţu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici