Valvis vrea să investească în energie eoliană

Omul de afaceri Jean Valvis, care a vândut săptămână trecută grupul La Dorna către grupul francez Lactalis, vizează investiţii de câteva sute de milioane de euro în producerea de energie eoliană şi fotovoltaică în România.

37 afișări
Imaginea articolului Valvis vrea să investească în energie eoliană

Valvis vrea să investească în energie eoliană (Imagine: Mediafax Foto)

"Investiţiile în acest proiect de producere a energiei eoliene şi fotovoltaice vor fi de câteva sute de milioane de euro. Nu le voi face singur, ci în parteneriat cu un operator stategic străin. Vom începe să lucrăm în circa două luni la acest proiect", a declarat pentru MEDIAFAX Jean Valvis.

El nu a dorit să precizeze locul în care va fi dezvoltat acest proiect.

În afara acestei investiţii, Valvis spune că va dezvolta producţia de vinuri de Sâmbureşti, pentru care a cheltuit până acum şase milioane de euro, urmând ca o sumă similară să fie investită în următorii doi ani.

"Pentru vinurile de Sâmbureşti, estimez, începând din 2009, o valoare anuală a vânzărilor de 15-20 de milioane de euro", a adăugat omul de afaceri.

Jean Valvis a vândut săptămâna trecută afacerea cu lactate LaDorna către grupul francez Lactalis, într-o tranzacţie evaluată de Ziarul Financiar între 70 şi 90 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici