Vântul împinge ţara noastră pe primul loc / România, lider în ceea ce priveşte utilizarea energiei eoliene

România a fost vineri pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte utilizarea energiei eoliene, arată cifrele prezentate pe platforma windeurope.org. La capitolul producţie de energie eoliană, România a fost vineri pe locul 5.

8118 afișări
Imaginea articolului Vântul împinge ţara noastră pe primul loc / România, lider în ceea ce priveşte utilizarea energiei eoliene

Vântul împinge ţara noastră pe primul loc / România, lider în ceea ce priveşte utilizarea energiei eoliene

Potrivit statisticilor, anul trecut, energia eoliană a acoperit 15% din cererea de energie electrică a UE. În unele zile, a acoperit peste 100% din cererea de energie electrică a unor state membre. Statisticile sunt actualizate în fiecare zi, iar cifrele au arătat că vineri, România a fost liderul european în ceea ce priveşte utilizarea energiei electrice. Procentul de vineri al României a fost de 37%, iar pe locurile următoare s-au situat Germania (21%) şi Spania (20%). În primele zece ţări din Europa au mai fost Belgia (18%), Danemarca (16%), Lituania (16%), Grecia (15%), Austria (14%), Olanda (12%) şi Muntenegru (11%).

În ceea ce priveşte producţia de energie eoliană, cu echipamente de pe uscat şi de pe apă, vineri, România a fost pe locul 5. Echipamentele din România au avut un randament de 52 Gigawaţi-oră. Potrivit cifrelor de pe platforma windeurope.org, Germania a fost pe primul loc (275 GWh), fiind urmată de Spania (123 GWh), Franţa (100 GWh) şi Marea Britanie (72 GWh). După România s-au mai situat Italia (39 GWh), Belgia (37 GWh), Suedia (35 GWh), Olanda (29 GWh) şi Polonia (28 GWh)

Clasamentul se modifică zilnic în funcţie de condiţiile meteorologice şi de piaţă. Informaţiile sunt obţinute din 15.000 de puncte de colectare a datelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici