Vânzarea companiilor de stat pe Bursă poate înlocui un nou acord cu FMI

Experienţa listării companiei braziliene Petrobras arată că fluxurile valutare pot fi atrase prin cotări la bursă. Prin vânzarea pe Bursă a unor pachete semnificative de acţiuni din companiile pe care le mai are în portofoliu statul îşi poate acoperi şi găurile la buget, dar poate contracara şi tendinţa de depreciere a monedei naţionale, evitând astfel un nou împrumut de la FMI.

9 afișări
Imaginea articolului Vânzarea companiilor de stat pe Bursă poate înlocui un nou acord cu FMI

Vânzarea companiilor de stat pe Bursă poate înlocui un nou acord cu FMI

Experienţa recentă a listării unui gigant petrolier dintr-o ţară emergentă, grupul petrolier brazilian Petrobras, arată că o ofertă publică poate aduce pe lângă bani la buget şi o apreciere a cursului de schimb.

Statul brazilian a vândut acţiuni de 70 mld. dolari la Petrobras, iar pe durata ofertei moneda braziliană (realul) s-a apreciat puternic, datorită cererii mari din partea investitorilor străini, determinând banca centrală să cumpere valută pentru a echilibra cursul.

Citeşte mai multe despre vânzarea companiilor de stat pe Bursă pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici