Vânzarea unei case durează tot mai mult

Timpul mediu de vânzare a proprietăţilor imobiliare a crescut în ultimele şase luni cu 20%, ajungând până la 12 săptămâni, potrivit unui studiu al companiei imobiliare RE/MAX.

29 afișări
Imaginea articolului Vânzarea unei case durează tot mai mult

Vânzarea unei case durează tot mai mult (Imagine: Mediafax Foto)

"Dacă însă preţul de vânzare este cu 10- 30% sub preţurile actuale de pe piaţă, clădirea sau locuinţa se vinde în maxim 30 zile", spune Paul Dumbrăvanu, broker al agenţiei RE/MAX Star, aparţinând companiei RE/MAX.

El a adăugat că evaluarea proprietăţilor imobiliare se realizează prin trei metode principale.

Prima este metoda comparaţiei directe (estimarea valorii de piaţă se face prin compararea cu proprietăţi similare, această tehnică oferind o imagine destul de precisă asupra valorii imobilului), a doua este metoda costului (se estimează costul de a construi clădirea existentă şi se scade apoi deprecierea proprietăţii evaluate, estimată la data evaluării) şi apoi tehnica randamentului (se consideră proprietatea ca o investiţie care generează un venit).

Conform statisticilor RE/MAX, perioada în care o proprietate beneficiază de interes maxim din partea potenţialilor cumpărători este în prezent de cinci săptămâni.

"După acest termen, interesul cumpărătorilor pentru o proprietate se diminuează, ajungând la circa 15%, începând din săptămâna a 7-a de staţionare pe piaţă, fiind nevoie de repoziţionarea proprietăţii ca şi preţ, astfel încât interesul faţă de aceasta să crească din nou", au adăugat reprezentanţii agenţiei imobiliare.

La nivel mondial, reţeaua RE/MAX are peste 7.000 de birouri şi 121.505 de agenţi. În România, reţeaua este prezentă în marile oraşe, cu peste 20 de agenţii şi 100 de agenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici