Vânzările Cyberpunk 2077 ratează estimările analiştilor. Gamerii cer banii înapoi

Producătorul polonez de jocuri video CD Projekt SA a declarat că a vândut peste 13 milioane de exemplare ale jocului său Cyberpunk 2077 până la 20 decembrie, sub prognozele analiştilor, anunţă Reuters.

293 afișări
Imaginea articolului Vânzările Cyberpunk 2077 ratează estimările analiştilor. Gamerii cer banii înapoi

Vînzările sunt afectate parţial de restituirile solicitate de jucătorii care s-au plâns că jocul este plin de bug-uri.

Un joc futurist în care unul dintre personaje este interpretat de starul de la Hollywood Keanu Reeves, Cyberpunk 2077 a fost văzut drept una dintre cele mai mari premiere din acest an.

"Această cifră reprezintă volumul estimat al vânzărilor cu amănuntul pe toate platformele hardware (luând în considerare returnările)", a spus CD Projekt.

Compania nu a oferit estimări viziuni de vânzări şi nu a dezvăluit câte cereri de rambursare a primit, dar vânzările sunt sub aşteptările pieţei, de 16,4 milioane, a declarat analistul Piotr Bogusz la compania de brokeraj mBank.

„Deşi numărul clasează Cyberpunk drept unul dintre cele mai vândute titluri din acest an, acesta implică vânzări mai mici de PC-uri sau rambursări mai mari pe console decât am anticipat după lansare, probabil din cauza diferitelor bug-uri şi probleme de performanţă pe unele PC-uri”, spun analiştii de la Jefferies într-o notă.

Jocul, lansat pe dec. 10, a avut un debut greoi, după ce reacţiile la erorile tehnice au determinat Sony Corp să îl retragă din PlayStation Store, iar producătorul Xbox Microsoft Corp să ofere rambursări.

Lansarea problematică a jocului a dus la scăderea acţiunilor CD Projekt cu 40% de la nivelul record atins înainte de lansare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici