Vânzările de autoturisme vor creşte anul viitor la 115.000 de unităţi

Vânzările de autoturisme vor creşte în 2011 la 115.000 de unităţi, de la aproximativ 100.000 de maşini la cât va ajunge piaţa la sfârşitul acestui an, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Brent Valmar.

63 afișări
Imaginea articolului Vânzările de autoturisme vor creşte anul viitor la 115.000 de unităţi

Vânzările de autoturisme vor creşte anul viitor la 115.000 de unităţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Autorităţile ne-au asigurat că în 2011 programul Rabla va debuta la începutul anului, spre deosebire de 2011 când a întârziat câteva luni. Acesta este unul dintre motivele pentru care estimez o creştere a vânzărilor de autoturisme de la 100.000 la 115.000 în 2011", a spus reprezentantul APIA.

El a adăugat că la creşterea pieţei de profil vor contribui atât posibila reluare a creditării, cât şi noua formă a taxei de poluare, care va "funcţiona" în favoarea achiziţiilor de maşini noi.

"De asemenea, anul viitor vom asista la o diminuare a importurilor de maşini second hand şi la o stabilizare a preţurilor vehiculelor, care până în prezent nu au urmat un flux constant", a precizat Valmar.

Vicepreşedintele Asociaţiei a adăugat că trendul achiziţiilor de maşini a început să se orienteze către vehicule de clasă mică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici