Vânzările de smartphone-uri vor creşte în medie cu 10% anual până în 2018

Vânzările de smartphone-uri la nivel global vor creşte în medie cu 10% anual până în 2018, susuţinute de cererea din ţările cu economii emergente, estimează compania britanică ARM Holdings, care dezvoltă chipurile folosite de aproape toate telefoanele de pe piaţă.

71 afișări
Imaginea articolului Vânzările de smartphone-uri vor creşte în medie cu 10% anual până în 2018

Vânzările de smartphone-uri vor creşte în medie cu 10% anual până în 2018 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Smartphone-urile ieftine, cu preţuri mai mici de 150 de dolari, vor consemna în această perioadă cea mai rapidă creştere medie anuală, de 17%, urmate de cele de 150-300 de dolari cu o rată de 14%.

Telefoanele cu preţuri de peste 300 de dolari, printre care se numără şi iPhone al Apple, vor înregistra un avans de doar 4%, a declarat pentru Reuters directorul general al ARM, Simon Segars, prezent la expoziţia IT Computex, desfăşurată în Taiwan.

"Aceste dizpozitive low-cost vor avea un impact semnificativ asupra pieţei. Există în prezent smartphone-uri care se vând la 20-25 de dolari, ceea ce este fenomenal", a spus el.

Aproximativ 90% din smartphone-urile vândute în prezent sunt echipate cu chipuri dezvoltate cu tehnologie ARM.

Avansul puternic pe segmentul preţurilor mici a condus în primul trimestru la o creştere mai slabă a profitului companiei comparativ cu aşteptările analiştilor. ARM dezvoltă procesoare şi software, pentru care vinde ulterior licenţe producătorilor.

Firma de cercetare IDC estimează o creştere de 19,3% a pieţei smartphone în acest an, urmând ca până în 2018 ritmul să încetinească la 6,2%.

În 2013, livrările de smartphone-uri au crescut cu 39,2% şi au depăşit pentru prima dată 1 miliard de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici