Vânzările H&M în România au crescut de peste două ori în primele nouă luni ale anului financiar

Vânzările H&M în România au crescut de peste două ori în perioada decembrie-august, primele nouă luni ale anului financiar, de la 193 milioane coroane suedeze în acelaşi interval al anului anterior la 440 milioane coroane (50,7 milioane euro), a anunţat, luni, retailerul suedez de îmbrăcăminte.

751 afișări
Imaginea articolului Vânzările H&M în România au crescut de peste două ori în primele nouă luni ale anului financiar

Vânzările H&M în România au crescut de peste două ori în primele nouă luni ale anului financiar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

H&M a deschis în România 5 magazine în intervalul analizat, numărul acestora fiind de 16 la sfârşitul lunii august. În prezent, H&M are 18 magazine în România.

În trimestrul al treilea, iunie-august, retailerul a avut vânzări de 152 milioane de coroane (17,5 milioane de euro) în România, în creştere cu 69% faţă de 90 milioane de coroane în acelaşi interval al anului anterior. În trimestrul al treilea, H&M a deschis un magazin pe piaţa locală.

Retailerul are şase magazine în Bucureşti, două în Cluj şi câte unul în Braşov, Brăila, Timişoara, Oradea, Constanţa, Arad, Craiova, Iaşi, Sibiu şi Suceava.

Grupul H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondat în Suedia 1947 şi este listat la NASDAQ OMX Stockholm. H&M are peste 2.600 de magazine pe 47 de pieţe, inclusiv unităţi deschise în sistem de franciză.

La nivel de grup, vânzările H&M (incluzând TVA) au crescut cu 11% în primele nouă luni ale anului financiar, la 103 miliarde de coroane (11,9 miliarde de euro). La trimestru, vânzările au avansat cu 7%, la 33,6 miliarde de coroane (3,9 miliarde de euro).

Grupul a avut un profit după taxe de 11,6 miliarde de coroane (1,3 miliarde de euro) la nouă luni şi de 3,6 miliarde de coroane (415 milioane de euro) în trimestrul al treilea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici