Vehiculul de investiţii al proprietarilor Dedeman a cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO

Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii retailerului Dedeman, deţine peste 23% din ALRO Slatina, conform unei informări făcută publică la bursă.

4565 afișări
Imaginea articolului Vehiculul de investiţii al proprietarilor Dedeman a cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO

Proprietarii Dedeman au cumpărat aproape un sfert din acţiunile ALRO

Dragoş şi Adrian Pavăl au înfiinţat recent Pavăl Holding, o companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este cea mai mare companie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deţinută de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

Pavăl Holding deţine 23,16% din acţiunile producătorului de aluminiu. Data depăşirii pragului de 20% este 19 decembrie, zi caracterizată de o scădere accentuată a bursei bucureştene.

Fraţii Pavăl au realizat în ultimii doi ani mai multe achiziţii, de la pachete de acţiuni în companii energetice la clădiri de birouri. Dedeman a parafat în vara acestui an achiziţia proiectului The Bridge, în cea mai mare tran­zac­ţie de office de pe piaţa locală, deal evaluat la 200 de milioane de euro.

Dragoş şi Adrian Pavăl au ajuns anul acesta să controleze 59% din producătorul de cărămizi Cemacon Cluj, prin intermediul firmelor PIF Industrial şi Dedeman. Dedeman a devenit principalul acţionar al Cemacon la finele anului trecut după ce a cumpărat într-o singură tranzacţie un pachet de 13,4 milioane de acţiuni, ajungând de la 29% la 40,7% din capitalul producătorului român. Cei doi antreprenori au ajuns să deţină două pachete de câte apoximativ 5% în cadrul companiilor energetice Electrica, Transelectrica şi Conpet.

Companiile Vimetco N.V. şi Conef SA au anunţat tot miercuri că au derulat o ofertă de vânzare de tip plasament privat accelerat, a unui pachet de aproximativ 33,77% din acţiunile Alro, în urma căreia Vimetco va deţine în continuare circa 54,19% din capitalul social al Alro, iar Conef va disponibiliza întregul pachet de acţiuni pe care îl deţine în companie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici