Veniturile bugetare ale Greciei au crescut în ianuarie peste ţinta autorităţilor

Veniturile bugetare ale Greciei au crescut în ianuarie cu 16,5%, comparativ cu aceeaşi lună din 2009, peste ţinta de 10,8% stabilită de autorităţi, mulţumită unui impozit excepţional impus companiilor, potrivit datelor preliminare ale Ministerului de Finanţe.

15 afișări
Imaginea articolului Veniturile bugetare ale Greciei au crescut în ianuarie peste ţinta autorităţilor

Veniturile bugetare ale Greciei au crescut în ianuarie peste ţinta autorităţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Calculele exclud bugetele organizaţiilor de securitate socială şi pe cele ale guvernelor locale.

"Aceste date sunt un prim semnal pozitiv privind execuţia bugetară pentru 2010, însă elemente excepţionale au contribuit la atragerea veniturilor", a declarat analistul EFG Eurobank Platon Monokroussos.

Guvernul elen are ca obiectiv pentru acest an diminuarea cu patru puncte procentuale a deficitului bugetar, la 8,7% din Produsul Intern Brut (PIB).

Uniunea Europeană presează guvernul de la Atena să reducă până în 2012 deficitul bugetar la nivelul tolerat de statelele comunitare, de 3% din PIB, pentru a evita scăderea încrederii în moneda unică europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici