Veniturile Microsoft cresc cu 14% în trimestrul al patrulea din 2019, profitul urcă cu 38%

Microsoft a înregistrat un profit de 11,6 miliarde de dolari în cel de-al patrulea trimestru din 2019, în creştere cu 38% faţă de perioada similară din 2018, în timp ce veniturile companiei au crescut cu 14% în perioada octombrie-decembrie 2019 la 36,9 miliarde de dolari, anunţă Associated Press.

199 afișări
Imaginea articolului Veniturile Microsoft cresc cu 14% în trimestrul al patrulea din 2019, profitul urcă cu 38%

Veniturile Microsoft cresc cu 14% în trimestrul al patrulea din 2019, profitul urcă cu 38%. Sursă foto: Profimedia

Rezultatele financiare solide ale Microsoft, publicate miercuri, au venit peste aşteptările analiştilor de pe Wall Street, care estimau venituri de 35,7 miliarde, iar acum prognozează venituri de 34,1 miliarde de dolari pentru trimestrul ianuarie-martie din 2020. Acţiunile Microsoft au crescut miercuri la bursa de la New York cu 3,58% pe fondul rezultatelor.

Serviciile de cloud comercial, piaţă pe care Microsoft se află în competiţie cu Amazon – 22% cotă de piaţă pentru Microsoft, faţă de 45% Amazon –, au marcat o creştere de 39%, generând venituri de 12,5 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din platforma LinkedIn au crescut cu 24%.

Eforturile companiei de a prelua din cota de piaţă a Amazon a primit un impuls în octombrie 2019 când Departamentul american pentru apărare a acordat Microsoft un contract de furnizare de capabilităţi cloud computing în valoare de 10 miliarde de dolari pe care Amazon îl ţintea.

Amazon a depus ulterior o acţiune în instanţă prin care contestă decizia de atribuire, iar reprezentanţii companiei au declarat că la baza atribuirii contractului au stat motive politice în contextul în care Jeff Bezos, directorul executiv al Amazon, este şi proprietarul publicaţiei Washington Post, un critic vehement al preşedintelui american Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici