Verheugen vrea repartizarea echitabilă a obligaţiilor producătorilor auto privind emisiile de carbon

Comisarul european pentru Industrie, Guenter Verheugen, doreşte o repartizare echitabilă a obligaţiilor constructorilor auto referitoare la emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor, în reglementările care vor fi prezentate, miercuri, de Comisia Europeană (CE).

1 afișare
Imaginea articolului Verheugen vrea repartizarea echitabilă a obligaţiilor producătorilor auto privind emisiile de carbon

Verheugen vrea repartizarea echitabilă a obligaţiilor producătorilor auto privind emisiile de carbon

"Decizia are repercusiuni asupra viitorului industriei europene de automobile. În mod sigur, constructorii de vehicule mari trebuie să aibă o contribuţie mai mare decât producătorii de modele mici", pentru atingerea obiectivului de reducere a emisiilor puluante, a declarat Verheugen.

Comisia Europeană urmează să prezinte, miercuri, detalii privind obligaţiile pe care trebuie să le îndeplinească producătorii de automobile pentru atingerea obiectivelor stabilite de Uniunea Europeană pentru limitarea emisiilor de dioxid de carbon la 120 de grame pe kilometru, până în 2012, de la 160 de grame în prezent.

"Sper ca decizia să reprezinte cel mai bun exemplu că reuşim în Europa să transformăm un obiectiv al politicii ecologice într-o şansă economică şi socială", a arătat Verheugen, care este şi vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici