Vezi ce variante are Guvernul pentru modificarea taxei auto

Executivul discută mai multe variante pentru modificarea taxei auto după ce Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene (CJUE) a apreciat că această taxă încalcă legislaţia Uniunii Europene. Cât de "bune" sunt ele?

944 afișări
Imaginea articolului Vezi ce variante are Guvernul pentru modificarea taxei auto

Vezi ce variante are Guvernul pentru modificarea taxei auto (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Prima variantă este să se introducă taxa auto la toate maşinile second- hand vândute în România, inclusiv la cele deja înmatriculate pentru a nu mai exista niciun fel de discriminare între maşinile vândute în ţară şi cele aduse din afară", au declarat pentru incont.ro surse apropiate discuţiilor.

Potrivit acestora, în acest fel, discriminarea nu ar mai exista deloc şi România nu ar putea fi acuzată că împiedică libera circulaţie a maşinilor în spaţiul Uniunii Europene.
"A două variantă luată în calcul vizează introducerea unei taxe anuale de poluare şi estee mai degrabă o taxa pentru posesie şi nu pentru prima înmatriculare. Maşinile ar putea astfel să fie taxate în funcţie de gradul de poluare din cartea maşinii", au mai spus sursele citate.
Aceasta este, de fapt, o mai veche idee a ministrului Mediului, Laszlo Borbely, care în repetate rânduri a adus în discuţie o taxă de poluare anuală.
Citeşte mai multe despre modificarea taxei auto pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici