Videanu: Energia şi gazul au stopat anul trecut căderea economică a României

Sectorul energiei electrice şi al gazelor naturale au stopat anul trecut căderea economică a României, aceste două industrii având o medie de creştere de 7%, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu.

14 afișări
Imaginea articolului Videanu: Energia şi gazul au stopat anul trecut căderea economică a României

Videanu: Energia şi gazul au stopat anul trecut căderea economică a României (Imagine: Mediafax Foto)

"Energia şi gazul au asigurat şi suportul pentru creşterea producţiei industriale, care în ultimele şase luni s-a majorat în medie cu 5,8%, cu excepţia lunii februarie", a spus Videanu.

Anul trecut, economia României a scăzut cu 7,1%, după un avans de 7,1% înregistrat în 2008.

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a redus estimarea privind creşterea economică a României în acest an de la proiecţia anterioară de 1,3% la 0,8%.

Noua estimare va fi discutată de autorităţile române cu misiunea FMI care va veni la Bucureşti la sfârşitul lunii aprilie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici