Videanu îi transmite fostului director al CE Turceni, Laurenţiu Ciurel, "să stea cuminte"

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, i-a transmis sâmbătă, la Târgu Jiu, într-o conferinţă de presă, fostului director general al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Laurenţiu Ciurel, "să stea cuminte", afirmând că, "la fărădelegile pe care le-a făcut", acesta "s-ar putea să dea cu subsemnatul".

106 afișări
Imaginea articolului Videanu îi transmite fostului director al CE Turceni, Laurenţiu Ciurel, "să stea cuminte"

Videanu îi transmite fostului director al CE Turceni, Laurenţiu Ciurel, "să stea cuminte"

Videanu a vizitat, sâmbătă, complexele energetice Turceni şi Rovinari, precum şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, după care a organizat o conferinţă de presă la sediul PDL Gorj.

Ministrul a spus că are un mesaj pentru fostul director general al CE Rovinari: "să stea cuminte".

"Transmiteţi-i domnului Ciurel să stea cuminte, pentru că la fărădelegile pe care le-a făcut, făcând licitaţii pentru investiţii fără finanţare, s-ar putea să dea cu subsemnatul la autorităţile în drept. Transmiteţi-i din partea mea acest lucru. Să nu mai dea sugestii actualilor directori. Era bine ca el să respecte legea în condiţiile în care a fost director la Rovinari", a spus ministrul Economiei.

El i-a recomandat actualului director al CE Rovinari, Gheorghe Daviţoiu, să respecte legea şi să facă ceea ce spune legea în cazul lui Laurenţiu Ciurel.

"Suntem într-o situaţie extrem de delicată, în condiţiile în care CE Rovinari a făcut o licitaţie fără sursă, chiar negociere directă. În condiţiile astea, cineva trebuie să răspundă în faţa legii. Îi recomand directorului general să respecte legea în acest caz. Vă recomand să citiţi legea ca să vedeţi ce spune", a menţionat Videanu.

Ministrul Economiei a făcut aceste afirmaţii după ce directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Gheorghe Daviţoiu, a anunţat că predecesorul său, Laurenţiu Ciurel, a încheiat, în anii 2007 şi 2008, mai multe contracte de valori foarte mari, fără a avea sursă de finanţare. Un exemplu prezentat în acest sens a fost contractul de 152 de milioane de lei cu firma Romelectro, încheiat în 1 aprilie 2008 pentru realizarea depozitului de cenuşă în sistem "şlam dens", pentru care, conform lui Daviţoiu, nu a existat sursă de finanţare încă de la început, complexul fiind nevoit acum să facă un credit de 100 de milioane de lei pentru a achita facturile.

Modul de încheiere a contractului respectiv face şi obiectul unei anchete a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Biroul Teritorial Târgu Jiu. Dosarul a fost deschis în luna mai a anului trecut, după ce fostul director comercial al CE Rovinari, Gheorghe Iliescu, şi fostul şef al biroului investiţii, Ion Mecu, au făcut public faptul că unitatea nu avea sursă de finanţare pentru lucrarea respectivă, motiv pentru care ei nici nu au semnat contractul. Cei doi au avut calitatea de martor în ancheta DNA, iar ulterior au fost îndepărtaţi din posturile de conducere.

Fostul director general al Complexului Energetic (CE) Rovinari, Laurenţiu Ciurel, l-a atacat dur, vineri, într-o conferinţă de presă, pe Gheorghe Daviţoiu şi a răspuns astfel acuzaţiilor pe care acesta le-a formulat la adresa sa. Laurenţiu Ciurel a spus că investiţia respectivă avea ca sursă de finanţare profitul pe următorii trei ani ai unităţii, susţinând că CE a avut în perioada în care el s-a aflat la conducere profit de 100 de milioane de lei, bani care ar fi fost suficienţi pentru plata lucrărilor pe parcursul a trei ani, dacă rata profitului ar fi fost menţinută în continuare.

Complexul Energetic Rovinari este unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România, materia primă fiind lignitul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici