Videanu: Modificarea Codului Muncii ar trebui să însemne o relaţie mai simplă angajat - angajator

Modificarea Codului Muncii din toamnă ar trebui să însemne un parteneriat mult mai simplu între angajat şi angajator, este de părere ministrul Economiei, Adriean Videanu.

21 afișări
Imaginea articolului Videanu: Modificarea Codului Muncii ar trebui să însemne o relaţie mai simplă angajat - angajator

Videanu: Modificarea Codului Muncii ar trebui să însemne o relaţie mai simplă angajat - angajator (Imagine: Andreea Blanatui/Mediafax Foto)

"În toamnă vom avea o surpriză plăcută. Acum se lucrează", a afirmat Videanu, în cadrul unui seminar pe tema finanţării investiţiilor în energie.

El a adăugat că România trebuie să oprească risipa inutilă în privinţa acordării de asistenţă socială.

"Trebuie să punem stop acestei risipe inutile. Acesta este din păcate mentalul colectiv speculat de politicieni, care în fiecare campanie electorală spun «hai că vă mai dăm noi, hai că vă mai dăm noi!»", a adăugat Videanu.

Potrivit ministrului Economiei, circa 11 milioane de români sunt asistaţi de un stat sărăcit "care nu mai poate".

La rândul său, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, prezent la seminar, a afirmat că în România nu se munceşte pentru că există restricţii bugetare slabe.

"În România nu există elite economice. Există o forţă internă care se opune reformei. În România nu se munceşte pentru că există restricţii bugetare slabe. O restricţie bugetară tare înseamnă că poţi cheltui doar în limita veniturilor legale. Prin 80 de ajutoare sociale slăbim restricţiile bugetare. În România, dacă există o cale să obţii venituri fără să munceşti, ai fi prost să munceşti", a spus Croitoru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici