Viitoarele modele Lada vor fi construite pe platforma Logan

AvtoVaz, cel mai mare producător de automobile din Rusia, care produce maşinile Lada, va plăti grupului Renault 100 de milioane de euro pentru licenţa platformei B0, pe care este construită familia de modele Logan, potrivit Automotive News Europe.

92 afișări
Imaginea articolului Viitoarele modele Lada vor fi construite pe platforma Logan

Viitoarele modele Lada vor fi construite pe platforma Logan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De asemenea, AvtoVaz va plăti către Renault alte 120 de milioane de euro, pentru licenţa a două motoare Renault, ce vor fi utilizate pentru generaţiile viitoare ale Lada.

Potrivit unor articole anterioare apărute în presa rusă, licenţa este pentru 450.000 de motoare de 1,4 şi 1,6 litri.

Renault a semnat, la sfârşitul lunii februarie, la Moscova, acordul pentru preluarea unei participaţii de 25% la AvtoVAZ, pentru un miliard de dolari, tranzacţia urmând să conducă, potrivit preşedintelui grupului francez, Carlos Ghosn, la formarea celui de-al treilea mare producător de automobile la nivel mondial.

Grupul rus este unul dintre cei mai mari producători de automobile din Europa şi lider pe piaţa din Rusia, unde controlează circa 70% din producţia locală.

Capacitatea de producţie a AvtoVAZ permite fabricarea a 750.000 de maşini anual.

AvtoVAZ produce 14 modele pe şase segmente, printre care Lada Kalina, Lada Priora şi Lada 4х4, şi deţine o companie mixtă cu General Motors, care fabrică vehiculul de teren Chevy-Niva şi maşinile Chevy Viva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici