Visa, MasterCard şi OTP, amendate de autorităţile din Ungaria

Autorităţile ungare au sancţionat joi Visa, MasterCard şi mai multe bănci comerciale, printre care şi OTP, cu amenzi în valoare totală de mai multe milioane de euro, acuzând companiile că au constituit un cartel ilegal pentru fixarea comisioanelor interbancare percepute la tranzacţiile prin carduri.

27 afișări
Imaginea articolului Visa, MasterCard şi OTP, amendate de autorităţile din Ungaria

Visa, MasterCard şi OTP, amendate de autorităţile din Ungaria (Imagine: Mediafax Foto)

Autoritatea pentru concurenţă din Ungaria, GVH, a amendat MasterCard şi Visa cu 477 milioane de forinţi (1,76 milioane de euro) fiecare şi a sancţionat OTP, cea mai mare bancă pe plan local, cu 281 milioane de forinţi (circa 1 milion de euro).

Alte 12 bănci comerciale vor plăti amenzi mai mici, a declarat preşedintele consiliului GVH, Tihamer Toth, citat de Reuters.

Grupul OTP este prezent şi pe piaţa românească, prin OTP Bank România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici