Vizită cu trenuleţul în uzinele Dacia de la Mioveni - VIDEO

Uzinele Dacia de la Mioveni produc o maşină pe minut, compania înregistrând, în 2010, o cotă de piaţă de 31,7 % din piaţa auto locală. Cei peste 15.000 de angajaţi au produs anul trecut 341.408 de autoturisme. În timp ce vânzările din ţară au scăzut cu circa 2% în primul semestru al anului curent, exporturile de autoturisme produse pe platforma Dacia au reprezentat 10% din valoarea exporturilor româneşti.

1007 afișări
Imaginea articolului Vizită cu trenuleţul în uzinele Dacia de la Mioveni - VIDEO

Vizită cu trenuleţul în uzinele Dacia de la Mioveni

"Uzina Dacia se întinde pe o suprafaţă de aproape trei milioane de metri pătraţi, în jur de 300 de terenuri de fotbal puse cap la cap", se arată în ghidul audio pus la dispoziţie celor care doresc să viziteze cu un trenuleţ platforma de la Mioveni. În prezent, acest tur este disponibil angajaţilor care vor să exploreze şi alte departamente decât cele în care îşi desfăşoara activitatea, familiilor acestora, precum şi instituţiilor şcolare care şi-au exprimat interesul pentru uzina Dacia, scrie gandul.info.

Familiile angajaţilor uzinelor Dacia au posibilitatea de a vedea cum se construieşte o maşină, participând la un tur cu un trenuleţ care îi plimbă prin incinta clădirilor platformei de la Mioveni.

Trenuleţul care circulă cu o viteză de cinci kilometri pe oră permite urmărirea activităţii angajaţilor, de la prelucrarea tablei şi asamblarea componentelor până la "prima cheie", ne explică Iuliana Matei, responsabilă pentru vizitele la uzină.

VEZI VIDEO CU VIZITA CU TRENULEŢUL ÎN UZINELE DACIA

Traseul, care durează două ore, ar putea fi deschis pe viitor şi publicului larg. Reprezentanţii Dacia au declarat că iau în considerare posibilitatea de a permite vizite cu trenuleţul şi persoanelor care nu sunt înrudite cu salariaţii companiei.

De la lansarea acţiunii, la sfârşitul lunii iunie, şi până la mijlocul lui octombrie, peste 1.200 de persoane au vizitat uzinele Dacia cu trenuleţul, în condiţiile în care, vizitele "la picior" organizate până acum au adus pe platformă circa 14.000 de curioşi. Acestea se desfăşurau mai anevoios deoarece vizitatorii trebuiau să fie echipaţi cu încălţăminte specială de protecţie şi să fie instruiţi să respecte consemnele de securitate.

Trenuleţul Dacia are 17 locuri, iar vizitatorii pot asculta un ghid audio în timp ce sunt plimbaţi pe marginea liniilor de producţie şi asamblare. Cel mai tânăr vizitator de până acum are 10 ani, iar cel mai vârstnic 83. Vizita începe în departamentele Presaj, Caroserie şi Montaj General ale Uzinei Vehicule Dacia şi continuă la Expediţii Vehicule (Direcţia Logistică Centrală) şi la Uzina Mecanică Şasiuri Dacia (unde sunt fabricate motoarele, cutiile de viteză TL).

Vizitele cu trenuleţul funcţionează după programul: 9:15 - 11:15, 12:30 - 14:30, 15:30 - 17:30, 18:00 - 20:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici