Vizita Papei Francisc în România: Linie subterană, construită în timp record şi în condiţii meteo nefavorabile, la Şumuleu Ciuc

Compania de distribuţie a energiei electrice Electrica a construit la Şumuleu Ciuc, în Harghita, o linie electrică subterană de tensiune medie cu o lungime de circa 1.000 de metri, în vederea venirii Papei Francisc, investiţia fiind de 1,5 milioane lei.

4650 afișări
Imaginea articolului Vizita Papei Francisc în România: Linie subterană, construită în timp record şi în condiţii meteo nefavorabile, la Şumuleu Ciuc

Electrica a construit o linie subterană la Şumuleu Ciuc, în contextul vizitei Papei Francisc

„Am construit o linie de medie tensiune şi am montat un post de transformare în două săptămâni. Practic se construia in 3-4 luni. S-a lucrat zi şi noapte, indiferent dacă a plouat sau nu”, spune Corina Popescu, director general Electrica.

Lucrarea a fost efectuată în cursul lunii mai şi aproape jumătate din lungimea de circa 1.000 metri a liniei a fost săpată în stâncă, de cele mai multe ori în condiţii meteo nefavorabile.

Papa Francisc va ţine o slujbă la Bazilica Sfânta Maria, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale Bisericii Romano-Catolice din România, iar potrivit reprezentanţilor Electrica în această zonă exista doar o instalaţie de mică tensiune, care nu putea asigura energie electrică pentru întreg eveninmentul.

Papa Francisc se va afla în România din 31 mai 2019 şi până pe 2 iunie 2019 în cadrul unei vizite apostolice şi va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi, Blaj şi sanctuarul de la Şumuleu Ciuc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici