Vlădescu: "Ieşirea din criză este un act care trebuie să aparţină tuturor cetăţenilor"

Sebastian Vlădescu, nominalizat la funcţia de ministru al Finanţelor în noul guvern Boc, apreciază că, în vederea ieşirii din criză, autorităţile trebuie să înveţe să comunice cu populaţia, "pentru anularea iluziilor, dar şi a spaimelor" şi recâştigarea încrederii.

13 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: "Ieşirea din criză este un act care trebuie să aparţină tuturor cetăţenilor"

Vlădescu: "Ieşirea din criză este un act care trebuie să aparţină tuturor cetăţenilor" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Faptul că nu ştim să comunicăm suficient cu populaţia şi să-l transformăm dintr-un mediu amorf, chiar ostil, într-un partener de ieşire din criză este vina noastră. Ieşirea din criză este un act care trebuie să aparţină tuturor cetăţenilor români. (...) Trebuie să fim transparenţi, să comunicăm, pentru anularea iluziilor, dar şi a spaimelor", a spus Vlădescu, la audierile comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe.

El a susţinut că România are suficiente resurse interne, dar şi suficient sprijin extern, pentru a ieşi din criză şi a relua creşterea economică pe o perioadă "de ordinul lunilor".

"Pe de altă parte, a repeta tot timpul că mâine o să mori nu-ţi foloseşte ca să trăieşti. Ştim. Ştim că suntem în criză", a spus Vlădescu.

El este de părere că nici România şi nici Europa sau restul lumii nu au ieşit încă din criză. "Există muguri, speranţe că această criză se încheie", a apreciat Vlădescu.

Întrebat ce ideologie politică îl va conduce în acţiunile pe care le va întreprinde la Ministerul Finanţelor, Vlădescu a răspuns că nici în România, nici în restul Europei nu se poate vorbi în acest moment de aplicarea unui curent politic, ci exclusiv de măsuri anticriză, cu scopul reluării creşterii economice.

"Nu voi fi nici de dreapta, nici de stânga, nici de centru. Voi fi echilibrat şi voi căuta să ating scopul urmărit de toată lumea, reluarea creşterii economice", a spus Vlădescu.

El a mai spus că din punctul lui de vedere principalele lucruri reprezintă transparenţa, dialogul şi reluarea încrederii.

Vlădescu a primit, marţi, aviz favorabil, pentru funcţia de ministru, din partea membrilor comisiilor parlamentare pentru buget-finanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici