Vlădescu: În cel mult patru ani orice guvern va vedea că are nevoie de impozitare progresivă

Fostul ministru al finanţelor susţine că statul va constata până la urmă că are nevoie de pârghii în economie pe care cota unică nu i le poate asigura.

27 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: În cel mult patru ani orice guvern va vedea că are nevoie de impozitare progresivă

Vlădescu: În cel mult patru ani orice guvern va vedea că are nevoie de impozitare progresivă (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Introducerea unui sistem de impozitare progresivă a veniturilor, cu deduceri pentru anumite cheltuieli, va deveni o soluţie de neevitat pentru orice guvern în următorii doi - patru ani, când va deveni absolut evident că statul are nevoie totuşi de nişte pârghii în economie, susţine Sebastian Vlădescu, fost ministru al finanţelor.

"Atât timp cât actualul sistem de asigurări sociale este menţinut, se va ajunge la concluzia că avem nevoie de impozit progresiv. Nu văd cum va mai putea funcţiona un stat social doar cu cota unică.

Click Here

În plus, capacitatea statului de a susţine anumite sectoare, de a direcţiona fonduri şi de a folosi diferite pârghii s-a redus atât de mult, încât cred că trecerea la impozitul progresiv va veni ca un pas logic pentru orice guvern, de dreapta sau de stânga."

Citeşte mai multe despre impozitarea progresivă pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici