Vlădescu nu intenţionează să crească nicio taxă, însă doreşte modificarea impozitului minim

Ministrul desemnat al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat, marţi, că nu intenţionează să crească nicio taxă principală sau secundară în acest moment, însă consideră că este necesară modificarea impozitului minim prin orientarea lui către zonele cu evaziune fiscală ridicată.

26 afișări
Imaginea articolului Vlădescu nu intenţionează să crească nicio taxă, însă doreşte modificarea impozitului minim

Vlădescu nu intenţionează să crească nicio taxă, însă doreşte modificarea impozitului minim (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Nu intenţionez să majorez niciuna din taxele principale sau secundare în acest moment. Va exista o discuţie despre acest impozit minim, care din punctul meu de vedere ar trebui adaptat, orientat către zone cu evaziune fiscală ridicată", a spus Vlădescu, la audierea comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe.

El a arătat că nu trebuie să existe "emoţii" privind finanţarea, în condiţiile în care acordurile cu instituţiile financiare internaţionale sunt respectate.

Potrivit prevederilor unei ordonanţe de urgenţă care a intrat în vigoare de la 1 mai, firmele în cazul cărora impozitul pe profit a fost mai mic decât impozitul minim sunt obligate la plata unor sume calculate în funcţie de veniturile realizate.

Astfel, firmele plătesc un impozit minim anual cuprins între 2.200 lei (aproximativ 500 euro), dacă au venituri totale de până la 52.000 lei, şi 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Introducerea acestui impozit a fost criticată de oamenii de afaceri, dar şi de reprezentanţii partidelor politice.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că statul a încasat până în luna septembrie, la bugetul general consolidat, venituri de 592,8 milioane de lei din aplicarea impozitului minim.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici