- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Vlădescu: Nu s-a stabilit un număr de disponibilizări pe baza înţelegerii cu FMI
Autorităţile nu au stabilit un număr de disponibilizări în sectorul public prin care să scadă cheltuielile de personal cu 0,2% din PIB, condiţie stabilită cu Fondul Monetar Internaţional, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Vlădescu: Nu s-a stabilit un număr de disponibilizări pe baza înţelegerii cu FMI (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
"Nu este vorba de un număr de posturi. Una este să reduci două posturi cu salarii mari şi alta să...", a spus Vlădescu, fără să dea detalii privind condiţiile din scrisoarea de intenţie.
El a precizat însă că toate prevederile din ultima înţelegere cu experţii FMI vor fi clarificate într-o conferinţă, pe care o va organiza săptămâna viitoare.
Prin scrisoarea suplimentară de intenţie la acordul stand-by, Guvernul s-a angajat în negocierile cu FMI pentru acordarea tranşelor III şi IV din împrumut să reducă în 2010 cheltuielile de personal cu 0,2% din PIB prin reducerea personalului din sectorul public, o economie similară urmând să fie obţinută prin diminuarea plăţilor cu orele suplimentare şi prime.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un bărbat a cheltuit 160.000 de lire sterline pentru a vizita 700 de morminte din întreaga lume
-
O nouă medialie de aur pentru David Popovici. Românul stabileşte un nou record mondial la proba de 200 m liber
-
Ucraina prelungeşte legea marţială. Zelenski: ţara tânjeşte după pace
-
Rusia vrea să aducă experţi internaţionali la Centrala nucleară ucraineană Zaporojie
Executivul se angajează să introducă măsuri de reducere în continuare a cheltuielilor cu salariile, inclusiv o îngheţare a tuturor salariilor cu excepţia celui minim (pentru a realiza o economie de 0,3% din PIB), o continuare a politicii de înlocuire doar a unui angajat din 7 care părăsesc sistemul şi reducerea plăţii orelor suplimentare şi a primelor (0,2% din PIB), însoţite de modificări structurale de reducere a numărului de salariaţi în sectorul public (0,2% din PIB).
FMI a virat marţi tranşele a treia şi a patra din împrumutul de la FMI, în valoare de 2,4 miliarde de euro, jumătate din bani urmând să fie folosiţi pentru acoperirea deficitului bugetar.
România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




TACATACA.PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO

