Vodafone România va creşte viteza de acces la Internet până la 7,2 Mbps

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone România va lansa, marţi, 18 martie, o nouă tehnologie, HSUPA, care va asigura viteze ridicate de încărcare (upload) a datelor şi va extinde viteza de descărcare (download), HSDPA, până la 7,2 Mbps.

21 afișări
Imaginea articolului Vodafone România va creşte viteza de acces la Internet până la 7,2 Mbps

Vodafone România va creşte viteza de acces la Internet până la 7,2 Mbps (Imagine: Mediafax Foto)

Primele teste privind funcţionalitatea tehnologiei HSUPA (High-Speed Uplink Packet Access) în reţeaua Vodafone România au avut loc în 2007, conform unei declaraţii din noiembrie anul trecut a directorului general al companiei, Liliana Solomon.

Vodafone a lansat tehnologia HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) în anul 2005.

Prima filială a grupului britanic de telecomunicaţii Vodafone care a introdus în Europa tehnologia HSUPA a fost Vodafone Germania, care a lansat această tehnologie în luna iulie 2007.

Pe piaţa locală, primul operator care a testat tehnologia HSUPA a fost Orange România, în luna mai 2007, iar cinci luni mai târziu a devenit operaţională comercial.

Vodafone este al doilea operator de telecomunicaţii mobile pe piaţa românească, cu 8,8 milioane de utilizatori la finele lunii decembrie 2007.

Pe piaţa de profil mai activează Orange România - 10 milioane de utilizatori (martie 2008), Cosmote România - trei milioane de clienţi (noiembrie 2007), Telemobil (Zapp) - peste 500.000 de abonaţi şi RCS&RDS

Vodafone România este o divizie a grupului britanic de telecomunicaţii Vodafone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici