Volkswagen a majorat oferta pentru 49,9% din Porsche

Volkswagen a îmbunătăţit oferta de preluare a 49,9% din acţiunile diviziei de autovehicule sport a grupului Porsche, pentru care concurează cu şeicul Qatarului, la peste patru miliarde de euro, faţă de propunerea anterioară de 3-4 miliarde de euro, potrivit presei germane.

32 afișări
Imaginea articolului Volkswagen a majorat oferta pentru 49,9% din Porsche

Volkswagen a majorat oferta pentru 49,9% din Porsche (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general al Porsche, Wendelin Wiedeking, consideră încă insuficientă suma înaintată de Volkswagen, preferând oferta mai complexă a şeicului Hamad bin Khalifa al-Thani, conducătorul emiratului arab Qatar, potrivit revistei germane Der Spiegel.

Şeicul Qatarului a încheiat un acord investiţional cu Porsche prin care vizează achiziţia a 25% din Porsche, dar şi cumpărarea de opţiuni de preluare de acţiuni VW.

Reprezentanţii Porsche şi Volkswagen au refuzat să comenteze.

Grupul auto Porsche s-a împrumutat de aproximativ nouă miliarde de euro, până la sfârşitul lunii ianuarie, în urma încercării de preluare a 75% din titlurile Volkswagen. Porsche controlează în prezent 51% din Volkswagen.

Conducerea Porsche se va întruni la 23 iulie, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza posibilitatea investiţiei emiratului din Qatar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici