Volkswagen începe în 2009 fabricarea unei maşini ieftine, în Rusia, derivată din Polo

Volkswagen va produce la uzina Kaluga din Rusia, de la sfârşitul anului 2009, un automobil ieftin, derivat din modelul de clasă mică Polo, care va concura cu Logan, Hyundai Accent şi Lada Kalina, a declarat Ulrich Hackenberg, membru al Consiliului de Administraţie al VW pe probleme de dezvoltare.

42 afișări
Imaginea articolului Volkswagen începe în 2009 fabricarea unei maşini ieftine, în Rusia, derivată din Polo

Volkswagen începe în 2009 fabricarea unei maşini ieftine, în Rusia, derivată din Polo

"O nouă maşină «de buget», bazată pe modelul Volkswagen Polo va fi produsă în uzina Kaluga, la sfârşitul anului 2009", a spus Hackenberg, scrie Russia-InfoCentre, care citează Russian Business.

Automobilul va concura cu modele precum Renault Logan, Hyundai Accent şi Lada Kalina, al căror preţ mediu este de 11.320 dolari, 12.600 dolari, respectiv 10.100 dolari.

Potrivit informaţiilor din presa rusă, jumătate dintre maşinile produse la Kaluga, adică 75.000 de unităţi, vor costa mai puţin de 10.000 de euro. Analiştii sunt de părere însă acest preţ va acoperi doar variantele în echiparea de bază, fără prea multe opţiuni.

Producţia Volkswagen Group la fabrica de la Kaluga, Rusia, a început la sfârşitul lunii noiembrie 2007. La uzină vor fi asamblate în acest an 66.000 de maşini marca Volkswagen şi Skoda.

O a doua linie de producţie va fi deschisă anul viitor, crescând astfel capacitatea unităţii la 150.000 de maşini. De asemenea, vor fi adăugate un atelier de caroserie şi unul de vopsitorie.

Vânzările grupului german Volkswagen (VW), al patrulea constructor auto la nivel mondial, au avansat anul trecut cu 7,9%, la 6,189 milioane de unităţi, compania mizând şi în acest an pe o creştere a livrărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici