Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în iulie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în iulie 2023, faţă de iunie 2023, ca serie brută, cu 7,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,4%.

99 afișări
Imaginea articolului Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în iulie

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în iulie

Potrivit datelor publicate vineri de către INS, în luna iulie 2023, faţă de iunie 2023, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o scădere cu 7,6%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-11,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-5,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-1,3%).

Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,4%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 9,1%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,2%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+7,3%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+3,8%) şi la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3,3%).

Scădere a înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,7%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 0,9%.

Totodată, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2023, comparativ cu aceeaşi lună din anul trecut, a înregistrat o creştere cu 12,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,4%).

Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-11,0%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3,0%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023, a înregistrat o creştere cu 18,1% faţă de luna iulie 2022.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 0,1% mai mare comparativ cu luna iulie 2022, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+20,3%) şi la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+1,5%).

Scăderi au înregistrat: serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-13,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-5,1%) şi activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-0,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2023 a scăzut cu 4,5%, comparativ cu luna iulie 2022.

În perioada 1ianuarie - 31 iulie 2023, faţă de acelaşi interval al anului trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 15,8%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+27,2%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,5%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,9%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scǎzut cu 7,7%.

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 17,2%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,2% mai mare, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+46,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+11,7%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+5,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,5%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,0%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o cifră de afaceri cu 11,1% mai mare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici