Volvo ar putea ajunge la chinezi

Constructorul american de automobile Ford poartă discuţii cu partenerul său chinez, Changan Automobile, pentru vânzarea brandului suedez Volvo, potrivit unor surse citate de publicaţia chineză National Business Daily.

10 afișări
Imaginea articolului Volvo ar putea ajunge la chinezi

Volvo ar putea ajunge la chinezi (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele companiei chineze a discutat cu reprezentanţii Ford şi Volvo în luna noiembrie şi sunt şanse ca brandul suedez să fie cumpărat de Changan Automobile, potrivit unor surse apropiate afacerii, citate de National Business Daily.

Changan Automobile este unul dintre cei mai mari şase constructori de autovehicule din China.

Constructorul auto american are un parteneriat cu o divizie a grupului chinez, Chongqing Changan Automobile, care produce sedanuri Ford Focus.

Luni, Ford a anunţat că nu are probleme pe termen scurt cu lichidităţile, potrivit AFP.

"Nu ne confruntăm cu o problemă de lichiditate pe termen scurt, şi de asemenea, nu căutăm împrumuturi pe termen scurt. Însă Ford susţine eforturile General Motors şi Chrysler de a-şi rezolva propriile probleme de lichiditate", potrivit unui comunicat al companiei.

Atât Ford, cât şi General Motors încearcă să vândă bradurile Volvo şi, respectiv, Saab în cadrul unor planuri de restructurare în urma cărora speră să obţină un ajutor financiar din partea guvernului SUA.

Citeşte şi:

General Motors şi Ford cer ajutor financiar Suediei pentru Saab şi Volvo

GM şi Chrysler avertizează Congresul SUA că vor intra în faliment

Guvernul SUA ar putea primi pachete de acţiuni în schimbul creditelor pentru sectorul auto

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici